עפר שלי

הפסנתרן עפר שלי / צילום: יניב דרוקר
פסנתר, עיבודים וניהול מוזיקלי

יליד ישראל, בוגר האקדמיה למוזיקה ע"ש רובין בירושלים. תלמידם של הגב' פולי אסא, פרופ ברכה עדן ז"ל והפרופ בנימין אורן. המשיך את לימודיו לתואר השני בחוג למוסיקולוגיה באוניברסיטה העברית בירושלים, באוניברסיטת בר אילן ובסמינרים בינלאומיים למוזיקה קמרית בקיבוץ מזרע, באוסטריה ובאיטליה בהדרכת שלישיית אלטנברג. ניגן בהרכבים קמריים רבים, כסולן וכפסנתרן מלווה לזמרים.

בשנת 1996 ייסד את שלישיית הפסנתר "עתר" בשיתוף עם הכנרת טניה בלצר ,כיום מן ההרכבים הפעילים בארץ שמאחוריו שנים רבות של פעילות ענפה על בימות הקונצרטים בארץ ובחו"ל, הקלטות רבות, שיתופי פעולה עם מוזיקאים מובילים ופרויקטים מוזיקליים מקוריים שזכו לשבחים והצלחה על הבמות ומשודרים ברדיו ובטלויזיה. השלישייה בניהולו של שלי עשתה לה שם כגוף ביצוע מוביל היוזם ומציע תכנים מקוריים ופועל בקשת רחבה של סגנונות תוך עצמאות כלכלית ואומנותית.

כמעבד חיבר שלי עשרות רבות של עיבודים: ליצירות קמריות, לשירים ולמוזיקה עממית. בין הפרויקטים אנתולוגיה הכוללת עיבודים לשירים עבריים להרכב קמרי וזמרת סופרן, שירי יידיש ולדינו, עיבוד קמרי למחזור השירים הנודע של דה פאיה, שירי עם מסקוטלנד ואירלנד ומוזיקה לתיאטרון.  עיבודים אלה זוכים להכרה והערכה רבה ורובם הוקלטו ויצאו לאור על גבי תקליטורים.

כמורה לפסנתר ולמוזיקה קמרית שימש בסגל ההוראה של בית הספר "מגניפיקט", קונסרבטוריון "הסדנא", שימש כאסיסטנט למלחין מיכאל וולפה בתקופת לימודיו באקדמיה, העמיד תלמידי פסנתר רבים לאורך קריירה ארוכה של הוראת פסנתר וכיום הוא מקדם פרויקטים בתחום החינוך המוזיקלי בבתי ספר תיכון בירושלים, מדריך הרכבי ביצוע לבני נוער ומנחה קונצרטים מוסברים.

כעורך תכניות וסדרות קונצרטים מקדיש שלי את פעלו לקירוב המוזיקה האומנותית הקמרית לקהל הרחב, להעשרת הרפרטואר ולחשיפת יצירות הרחוקות מאור הזרקורים של הזרם המרכזי כמו גם לקידום מוזיקה ישראלית עכשווית וביצוע יצירות בנות זמננו.

טניה בלצר

הכנרת טניה בלצר
כינור

ילידת אוקראינה, עלתה לישראל ב-1994.
החלה בלימודי הכינור בגיל חמש וכבר בגיל 7 זכתה בתחרות האומן הצעיר .בגיל 14 זכתה בתחרות ארצית באוקראינה. סיימה תואר ראשון בהדרכת פרופ' גליזרובה ותואר אומן בהדרכת הגב' אורה שירן באקדמיה ע"ש רובין בירושלים. במשך לימודיה ניגנה בתזמורת הפילהרמונית הצעירה ובהרכבים קאמרים רבים וזכתה  בתחרות מוסיקה קאמרית של האקדמיה. סיימה קורס למוסיקה קאמרית באונ' בר אילן בהדרכת המלחינים גדעון לוינסון ובטי אוליברו.
משנת 1997 מנגנת בשלישיית עתר-, במסגרתה ניגנה בקונצרטים רבים, סדרות מוסיקה קאמרית, הפקות שונות ופרויקטים בתחום החינוך המוסיקלי. בשנים האחרונות ניגנה השלישייה בפסטיבלים בינלאומיים באיטליה, אוסטריה, הונגריה וסלובקיה והשתלמה אצל שלישיית אלטנברג וינה.

במקביל מנגנת טניה ברסיטלים רבים בארץ ובחו"ל:
בשנת 2006 הוזמנה לתת סידרת רסיטלים באיטליה לזכר הכנר הנודע צ'יקרולה. בשנים האחרונות ביצעה יצירות בביצוע בכורה, כולל יצירה לעוגב, כינור סולו ומקהלה ,שניכתבה עבורה ע"י א. פרוצ'י ושודרה ברחבי העולם.
טניה מקפידה לבצע מוסיקה של מלחינים ישראלים עכשווית ומשתתפת באופן קבוע בפסטיבלים של מוסיקה ישראלית  כמו "סדנה ישראלית" ו"חג למוסיקה הישראלית".
מלבד פעילותה כמבצעת עוסקת בהוראת כינור וחברה בסגלי ההוראה של קונסרבטוריון הסדנה ו- Magnificat Institute  בירושלים

 

אנטון אנדרייב

הצלן אנטון אנדרייב

צ'לו
אנטון אנדרייב נולד בסנט פטרסבורג, רוסיה ולמד צ'לו ממיטב המורים: פרופסור א. ניקיטיאן הנודע בקונסרבטריון של סנט פטרסבורג ב2004, פרופסור יוליוס ברגר בקורס הקיץ באוניברסיטת מוצרטאיום בזלצבורג ב-2007 וב-2008, ואף השתתף בכיתות אמן של הפרופסורים בונדוריאנסקי ורוסטופוביץ. אנדייב זכה בשלל פרסים בתחרויות צ'לו נחשבות, ביניהן תחרות הצ'לו של סנט פטרסבורג ב-2003, תחרות לביצוע יצירותיו של דמיטרי שוסטקוביץ ב-2006, תחרות דוטזאור לצ'לו בדרסדן 2001, ותחרות מרבינסקי הבינלאומית בסנט פטרסבורג, 2003. ב2008 הצטרף לרביעיית כלי הקשת רימסקי-קורסקוב. זמן מה לאחר מכן הפך לסולן הצ'לו של אנסמבל הבארוק "הולנד החדשה" ושל התזמורת הקאמרית "דיברטיסמנט", והחל להופיע ולתת כיתות אומן בכל העולם.

במשך השנים, השתתף אנדייב בפסטיבלי מוסיקה רבים, דוגמת השלזוויג-הולשטין, פסטיבל זלצברג, פטסיבל צ'לו הרבסט וכו'. כך, שיתף פעולה עם אמני המוסיקה הקאמרית המובילים ברוסיה, כמו פיטר לאול, איליה איוף, אלכסנדה אדרייבה, אוריש ומיכאל בלכר ועוד, ולקח חלק בהקלטות והפקות מוסיקליות רבות של חברות בינלאומיות. ביוני 2022 עלה אנדרייב לישראל, הצטרף לתזמורת הקאמרית הישראלית, וכעת מנגן כצ'לן בשלישיית עתר.


קריסטינה רייקו קופר

Standard Post with Image

צ'לו
קריסטינה רייקו קופר זוכה להכרה נרחבת כצ'לנית וירטואוזית המציגה רבגוניות מוזיקלית, נוכחות בימתית כריזמטית ורבת אנרגיה. היא מנגנת על צ'לו שיצר ויליאם פורסטר בשנת 1786. את לימודיה השלימה בבית הספר הגבוה ג'וליארד בניו יורק אצל הצ'לנים ג'ואל קרסניק, רוברט מאן ופליקס גלימיר והיא מחזיקה בתואר דוקטור באומנות המוזיקה. קריסטינה מכהנת כפרופסור אורח באקדמיה למוסיקה בירושלים ומרצה בחוג למוזיקולוגיה באוניברסיטת תל-אביב. את הקריירה שלה התחילה כמוזיקאית קלסית ובהמשך הרחיבה את פעילותה לסגנונות מוזיקליים רבים, מוזיקת עולם ומוזיקה מקורית. היא מרבה להופיע כסולנית וכנגנית קמרית על במות מכובדות ברחבי העולם: בקארנגי הול, מרכז לינקולן, מרכז קנדי, אולם הנרי קראון בירושלים, אולם רוי תומפסון בטורונטו, המרכז לאומנויות בסיאול ועוד

. כסולנית זכתה לנגן בין השאר עם התזמורת הקמרית של פראג, התזמורת הסימפונית של טורונטו, הסימפונית של אוסקה ולאחרונה השתתפה בסיור קונצרטים עם תזמורת יומיורי מטוקיו. הניו יורק טיימס כינה אותה "סנסציה בקונצרט" ואילו לוס אנג'לס טיימס כינה אותה "וירטואוזית מדהימה". לאחרונה ביצעה את "פסיון המים" מאת טן דאן באולם דיסני בלוס אנג'לס וזכתה בביקורות נלהבות, הופיעה כסולנית בפסיטבלי "ימי המוסיקה העולמית" של ISCM בקוריאה ולוקסמבורג ובספריית הקונגרס בוושינגטון די.סי. בתחום המוזיקה העכשווית ביצעה יצירות רבות בבכורה עולמית: "צלילו של קול" מאת פיליפ גלאס, "סונטה לצ'לו ופסנתר" מאת רוברטו סיירה , "קונצ'רטו לצ'לו" של מריו דוידובסקי ו-"הקונצרטו הכפול" מאת יוזף ברדנשווילי. כמוסיקאית קמרית, זכתה בפרס הראשון בתחרות על שם ולטר מ' נאומברג. היא השתתפה בהרכבים נודעים רבים, כולל "רביעיית ג'לאטו", "קונצרטנטה" ו"רביעיית המיתרים ויטמן", וממשיכה להופיע במסגרת הרכב המוסיקה העכשווית "קונטיניואום" והשלישיה הפופולרית והאקלקטית "אינטרסקשן". לאחרונה נכתבה בעבורה יצירה מקורית בשיתוף עם הקלרניתן הנודע גיורא פיידמן, המכונה "אבי הכליזמרים". פרוייקט נוסף בהפקתה הוא "אבן ופלדה", המשלב מוסיקה עתיקה ומודרנית ומבוצע בארה"ב ובקנדה. בין האלבומים שיצאו לאור בנגינתה ,רבי מכר רבים. בין השאר הקליטה בעבור הלייבלים "ערבסק" "תקליטי פוני קניון" "הליקון" "תקליטי ליינוס" ו-"CP2". האלבומים בהשתתפותה מושמעים רבות ברשתות הרדיו והטלויזיה המובילות בארה"ב וברחבי העולם. קריסטינה התגיירה לאחרונה, עלתה לישראל והיא מתגוררת בתל אביב עם משפחתה.


יעלה אביטל

זמרת הסופרן יעלה אביטל

זמרת סופרן

בוגרת תואר ראשון ושני באקדמיה למוסיקה ע"ש רובין בירושלים כמו כן למדה באקדמיה הגבוהה מיינץ שבגרמניה.כיום מרצה באקדמיה למוסיקה ירושלים. זוכת מלגת קרן התרבות אמריקה-ישראל בקביעות מאז שנת 1998 –ובמלגת הצטיינות בשירה בסגנון ברוק.בשנת 2010 הייתה חלק מחבר השופטים בתחרויות הקרן בסגנון הבארוק.

הרפרטואר שלה משתרע ממוסיקה עתיקה עד מוסיקה בת זמננו. כסולנית שרה בפסטיבל אבו גוש, פסטיבל כפר בלום, פסטיבלי מוסיקה עתיקה ביורק וקמברידג שבאנגליה, פסטיבל למוסיקה עתיקה בקרואטיה ובפסטיבל מוצארט בגרמניה בהם זכתה בשבחי המבקרים. מרבה להקליט ולהופיע עם אנסמבל נובילה והבארוקדה המתמחים במוסיקה עתיקה. בנוסף מרבה להופיע ולהקליט מוסיקה ישראלית בשיתוף עם שלישיית "עתר" עימם הקליטה בשנת 2008 תקליטור בשם "כשאור דולק בחלונך" ובו עיבודים קלאסיים לשירים ישראלים. הופיעה עם תזמורות רבות בארץ ובעולם ביניהן הסימפונית ירושלים, תזמורת הבארוק ירושלים, הקאמרטה, סימפונית חיפה, התזמורת הקאמרית הקיבוצית, הסימפונית המלכותית האג ועוד. הופיעה עם מנצחים ידועי שם בניהם רנה יקובס (ונציה 2009), מת'יו הולס (לונדון 2010), אנדרו פרוט (ישראל 2010), ועוד. בשנת 2004 זכתה בפרס בתחרות בארוק בינלאומית שהתקיימה בבלגיה. בשנת 2006 יצאה לסיבוב הופעות באירופה. בשנת 2007 יצאה לסיור קונצרטים בארה"ב. ובשנת 2008 הופיעה בפסטיבל למוסיקה עתיקה היוקרתי שנערך בורזדין, קרואטיה, שם זכתה בפרס הקונצרט הטוב ביותר

נור דרוויש

הזמרת נור דרויש

זמרת סופרן

ילידת ישראל, בוגרת בית הספר למוסיקה על שם בוכמן-מהטה באוניברסיטת תל-אביב וסיימה תואר שני במוזיקה בברוקלין קולג', ניו-יורק, שם למדה כעמיתה בתכנית פולברייט

הרפרטואר של נור הוא רב סגנוני וכולל את גרטל בהנזל וגרטל (הומפרדינק), אאורידיצ'ה באורפיאו (טלמן), קלאופטרה ביוליוס קיסר במצרים (הנדל), סוזנה בנישואי פיגרו (מוצרט), רוזינה בספר מסוויליה (רוסיני), פפגנה בחליל הקסם, סופי בורתר, לאורטה בג'אני סקיקי וצרלינה בדון ג׳ובאני. נור הופיעה כסולנית עם תזמורות מובילות: התזמורת הפילהרמונית הישראלית בניצוחו של זובין מהטה וכן עם האופרה הישראלית ועבדה עם מספר תזמורות בינהן התזמורת הסימפונית חיפה, התזמורת הסימפונית ירושלים ועוד.

נור מופיעה בקביעות במסגרת אירועים של עמותת אורפיאוס בנצרת. כמו כן היא מבצעת רפרטואר ערבי עם מספר תזמורות מזרחיות. זוכת מלגות הצטיינות מבית הספר למוסיקה על שם בוכמן-מהטה, קרן התרבות אמריקה-ישראל, המכון הבינלאומי לאמנות האופרה ועוד. כיום נור חברה במיתר אופרה סטודיו באופרה הישראלית.

גיא פלץ

זמר הבריטון גיא פלץ

זמר בריטון

הזמר גיא פלץ החל את לימודי המוסיקה בגיל 7 כפסנתרן והצטרף כחבר לאנסמבל זמרי "מורן"

סיים רסיטל בגרות בהצטיינות.כתלמידה של הגב' הדס גור. בוגר בית הספר התיכון ע"ש תלמה ילין במגמת מוסיקה קלאסית. זוכה מלגת הצטיינות של קרן התרבות אמריקה ישראל לשנת 2007-2008. במסגרת "תלמה ילין" הופיע באופרות רבות: "דידו ואניאס" בתפקיד אניאס, עם אנסמבל זמרי מורן ותזמורת הקאמרטה הישראלית ירושלים ב"דידו ואניאס" בתפקיד המלח וכן בהפקת "חלום ליל קיץ" / בריטן של סדנת האופרה הבינלאומית בתל-אביב, בתפקידים רבים השתתף בסדנה למוסיקה עתיקה בירושלים ובסדנה לקול בהדרכת ריטה דאמס ועמי שמיר. גיא פעיל כמנצח מקהלות וכזמר בקונצרטים ובהפקות מוזיקליות ברחבי הארץ.

עופר כלף

הזמר עופר כלף

זמר טנור רב סגנוני, מומחה בעל שם בפיתוח קול ומלחין שזכה לעבוד עם מגוון גדול של אנסמבלים ותזמורות. כלף ייסד את המחלקה הרב תחומית באקדמיה למוז יקה ולמחול ע"ש רובין בירושלים. הוא מרבה להופיע עם היוצרים מיכאל וולפה, דן אלמגור, נחום הימן ואחרים. כמו כן הוא משתף פעולה עם מוזיקאי ג'אז מובילים, קבוצות מחול והופעות בפסטיבלים מקומיים ובינלאומיים. עופר הקליט והפיק אלבומים המוקדשים לזמר עברי ולקאסיקות ישראליות ולאחרונה השיק תכנית חדשה של שירים פרי עטו.

ערן צור

Standard Post with Image

קריינות, שירה
זמר, מלחין, משורר וסופר הפעיל בסצנת הרוק הישראלית לאורך שנים רבות בקריירה עשירה של כתיבה והלחנת שירים, הקלטות והופעות כסולן ובהרכבים שונים. ערן נולד ב 1965 בקריית ביאליק והחל את פעילותו המוזיקלית עוד בימי התיכון. לאחר תום לימודיו בבית הספר למוזיקה "רימון" היה פעיל בלהקות בולטות בסצנת המוזיקה בארץ: "טאטו", "כרמלה גרוס ואגנר" וכן השתתף בהפקות שונות ובשיתופי פעולה עם אמנים רבים: ארקדי דוכין, קורין אלאל, גדעון כפן ואחרים. ערן כתב והלחין עשרות רבות של שירים רובם יצאו לאור על גבי אלבומים מסחריים וחלקם הפכו ללהיטים וזכו למקום חשוב בקלאסיקה של הרוק הישראלי: "פרח שחור" "בלילות של ירח מלא" "תמונה אימפרסיוניסטית" "ערב ב כסלו" ואחרים. בשני העשורים האחרונים מנהל ערן קריירת סולו כיוצר ופרפורמר כשהוא משתף פעולה עם מוזיקאים שונים: יובל מסנר, רונה קינן, אלונה דניאל, ורבים אחרים. מן המופעים הבולטים שיצר ערן: "עיוור בלב ים", "מים גנובים" "אתה חברה שלי" המבוסס על שירי יונה וולך, "תכלית בתחתית" "ערן צור ואנסמבל מיתר"- פרוייקט הכולל עיבודים קלאסיים לשיריו. ( ערן הלחין מוזיקה כפס קול לסרטים "כוסות רוח לאבא" ( 2008 ) "טליה דייט קום" ( 2011 וכן להצגות תיאטרון.לצד אלבומי מוזיקה הוציא לאור ספר פרי עטו: "בית אשמן" בהוצאת כתר. ערן זכה בפרס לשירה עברית ע"ש נתן יונתן ( 2011 ) ופרס ע"ש מאיר אריאל ( ליצירתיות בשפה העברית ( 2013 בשנים האחרונות משתף פעולה עם שלישיית עתר בביצוע מופעים המשלבים פרוזה ומוזיקה: "סיפור פשוט" עפ"י רומן מאת עגנון ,"צריך להשתיק את המוזות" עפ"י ספרו של יואל הופמן למוזיקה מאת אריק שפירא.

רות לוין

Standard Post with Image

זמרת יידיש

ממשיכת שושלת אמנותית של תרבות יידיש. גדלה והתחנכה בארץ, למדה אמנות ובלשנות, שירה, משחק, שפה וספרות יידיש. בין מוריה היו זמרה ארנת, בנימין צמח, נחמה ליפשיץ, צילה גרוסמאייר. החלה את הקריירה הבימתית בנעוריה לצדו של אביהלייבו לוין, שחקן ומלחין נודע מצ'רנוביץ; המשיכה עם תכניות יחיד, הפקות מוסיקליות, הקלטות לרדיו וטלוויזיה. השתתפה בפסטיבלים בינלאומיים רבים.

רות לוין גלמה את אסתר'קה במחזמר

"המגילה" מאת איציק מאנגר, בבימויו של שמואל בונים; כיכבה בהצגה "אוצרות" בבימויו של בנימין צמח; הקליטה בהשתתפות מייק בורשטיין את התקליטור "יפה משהיה" משירי לייבו לוין. בין תוכניות היחיד שלה: "אורחי סתרים" (שירים מולחנים של משוררי יידיש); "ציגעלע-מיגעלע" (שירי ילדים); "יאָרצייט" ("יום השנה"- מופע ספרותי-מוסיקלי, המבוסס על קטעי שירה שנכתבה בשואה ואודותיה); "תרזה יפה" (שירי נשים ושירים על נשים); "טונקל גאָלד" (שירי טווס הזהב). יחד עם אבישי פיש יצרה את הקברט "אתה כוכבנו, כוכב השלימזל..." על פי שיריו של איציק מאנגר, וגם את "קברט החתול הכחול" –  קברט יהודי בוורשה של שנות ה-20 וה-30. השתתפה בסרט של ח. בוזגלו "חזרה לחיים" בתפקיד זמרת יידיש.

ב-2005 הוציאה לאור בהוצאת י. ל. פרץ את האנתולוגיה "לייבו לוין. שירה וניגון" בעריכתה, הכוללת 49 לחנים שהלחין אביה לשירי משוררים ביידיש, עם עיבודים לפסנתר מאת חנן וינטרניץ. הספר כולל תרגומים לעברית ואנגלית של כל השירים, מבוא וסקירה ביוגרפית מפרי עטה.

לאחרונה הוציאה רות לוין תקליטור געהיימע געסט ("אורחי סתרים").

בנוסף לפעילותה הבימתית עוסקת בתרגום ספרות יידיש ועברית לשפה הרוסית, וכן כותבת שירה. שיריה ביידיש ורוסית ראו אור בכתבי עת "דער ירושלימער אלמאנאך" ו" Знаки ветра ".  כלת פרס לתרבות יידיש ע"ש סגל לשנת 1997.